Bekijk alle blogs

07/04/2022

#actueel

Laptop donatie actie Oekraïne


Smart Computerservice zet zich in voor Oekraïense vluchtelingen en start een inzamel actie voor oude laptops, computers en tablets. Omdat deze vluchtelingen al genoeg ellende achter de rug hebben en hij ze graag op weg willen helpen naar een plekje in deze maatschappij, ontkom je niet aan een goede online aansluiting. Hierbij heb je natuurlijk wel een computer, laptop of misschien een tablet voor nodig! Dit kan soms erg kostbaar zijn in de aanschaf, vandaar dit warme initiatief. Elke laptop, computer of tablet is welkom ongeacht hoe oud zo'n apparaat is. Dan hoor ik je wellicht denken, maar de laptop die ik wil doneren stamt uit het jaar 0 en is niet voorruit te branden. Hoe kunnen hen hier op werken? Hierop geeft Smart Computerservice je straks graag een antwoord op!

Over Smart Computerservice

Maak kennis met Tom van Dijken eigenaar en oprichter van Smart Computerservice dat gevestigd is in het centrum van Volendam. Tom is zakelijk erg betrokken bij zijn klanten en hun projecten. Het liefst is hij de hele dag de deur uit voor persoonlijk contact met zijn klanten in plaats van het helpen op afstand via bijvoorbeeld Teamviewer. Zijn klantenkring bestaat uit zowel particuliere klanten als klanten van het Midden en Klein Bedrijf. Met het organiseren van deze computer- en laptop inzamelingsactie voor Oekraïne wil Tom graag zien dat meer bedrijven zich inzetten met alle mogelijke acties die je kunt bedenken. Iedereen verdient een veilig en warm welkom, deze mensen hebben al genoeg meegemaakt!

Gedoneerde computers & laptops herinstalleren

Om de vraag te beantwoorden waarom een verouderde laptop nog prima te gebruiken is, is vrij simpel. Door op een verouderd systeem een lichtgewicht besturingssysteem te installeren, in dit geval Ubuntu kan een laptop of computer nog prima functioneren als noodoplossing. Een besturingssysteem is niets meer dan een computer programma. Denk bijvoorbeeld MacOs voor een Macbook of Windows 10 voor een HP laptop. Het besturingssysteem Ubuntu is gebaseerd op Linux. De meeste niet Apple smartphones draaien op Android, Android is bijvoorbeeld ook gebaseerd op Linux. Mocht een laptop of desktop dusdanig verouderd zijn dat hier ook geen Ubuntu op geïnstalleerd kan worden zorgen wij er tenminste voor dat het apparaat netjes wordt afgeleverd bij de milieustraat.

Hoe zit het met mijn persoonlijke bestanden op de hardeschijf

Alle computers, laptops en tablets die aangeboden worden ter donatie worden grondig geformatteerd. Formatteren is het grondig wissen van de hardeschijf. Op je hardeschijf sla je bijvoorbeeld je documenten en bestanden op. Om er zeker van te zijn dat alle data goed verwijderd wordt, zal het formatteren meermaals herhaalt worden zodat de laptop na het formatteren keurig geïnstalleerd kan worden met de laatste versie van Ubuntu, en alle oude bestanden ook echt weg zijn.

Wil jij ook graag je oude computer, laptop of tablet doneren?

Voor de Laptop donatie actie Oekraïne is ook een speciale website opgezet! Via het donatie formulier kun je direct een donatie doen! Je kunt de website vinden op helpjeookmee.nl en jouw laptop, computer of tablet langs brengen in Volendam. Om het persoonlijk te maken is er ook een mogelijkheid tot het achterlaten van een warme boodschap!

Preview van de dontatie website Help je ook mee.nl