Bekijk alle blogs

18/02/2022

#actueel

Storm Eunice trekt over Nederland


Vier doden en meerdere gewonden, dit is het resultaat van storm Eunice die momenteel nog steeds over Nederland heen trekt. Gisteren rond zeven uur in de avond kreeg ik al een notificatie van NS dat de treinen niet zouden rijden in verband met een naderende storm opkomst. Ook heeft KLM 300 vluchten laten schrappen in verband met storm Eunice, waarvan eerst aanhankelijk gedacht werd dit tot 170 te reduceren. Tot slot waren er vandaag meerdere onderwijsinstellingen in Nederland die hun deuren hebben moeten sluiten.

Science Park ontruimd wegens storm Eunice

Rond 10.30 is een deel van de dakconstructie afgewaaid. Hierbij vielen gelukkig geen gewonden. De UvA is vanmiddag begonnen met het bouwen van een tijdelijke constructie om het gebouw morgen weer te kunnen heropenen. Rond 10.50 waren ook de politie en brandweer aanwezig. Even later rond 11.10 werd er omgeroepen dat er ontruimd zou moeten worden en dit gebeurde. Om hierop mijn eigen mening te geven vind ik dit nogal een rare gang van zaken. Bij code rood blijf je juist binnen. Men zou eens wat vaker kunnen afwijken van vaste protocollen, dat gezegd hebbende is gelukkig iedereen ongedeerd en dat is wat het zwaarst weegt. Bekijk hieronder de beelden van de ontruiming.

Bron: Folia / UvA

Twee doden in Amsterdam en één dode in Diemen

Vanmiddag rond 15.00 is het eerste slachtoffer omgekomen toen een boom omviel. Dit was aan de Aalsmeerweg in Amsterdam Zuid. Het volgende slachtoffer dat te betreuren viel in Diemen. Het slachtoffer zat nog in zijn voertuig, waarna er een boom boven op de auto viel. Dit gebeurde aan de Weesperstraat. En het derde slachtoffer dat is omgekomen viel op de Vrijheidslaan in Amsterdam. Ook dit slachtoffer is geraakt door een boom.

Ook Thuisbezorgd is gestopt met bezorgen

Vanmiddag 14.00 is Thuisbezorgd gestopt met bezorgen van maaltijden in verband met de storm. Echter, werd er nog wel bezorgd in Heerlen en Maastricht, dit omdat daar nog code geel gold. Tot 13.00 werden er nog orders aangenomen, waarna de bezorgers op tijd en veilig naar huis konden gaan. Thuisbezorgd is inmiddels weer open.

Een vierde dode door storm Eunice

Later op de avond rond 19.30 vond er nog een dodelijk ongelijk plaats. Een man is met zijn auto tegen een omgewaaide boom gebotst. De man is dusdanig bekneld geraakt dat hij even later aan zijn verwoningen is overleden. Het ongeluk heeft zich voltrokken op de N361 te midden van Adorp en Sauwerd.

Een stormvloed aan beeldmateriaal

Van iedereen en overal kreeg ik beelden doorgestuurd. In het ene filmpje waar de zonnepanelen van het dak geropt worden, of een boom die rakelings naast een fietser neervalt. Er is tijdens deze storm weer veel beeldmateriaal vast gelegd, of zo als we het zelf noemen, een stormvloed aan beeldmateriaal. Bekijk hieronder de beelden: