Bekijk alle blogs

18/02/2022

#actueel

Wanneer weer op vakantie?


Met de komende versoepelingen gaat waarschijnlijk ook gelijk de gedachte weer op van, he! Wanneer weer op vakantie? Het kan niet snel genoeg gaan! Lijkt er na twee jaar dan toch echt een eind te komen aan de huidige situatie waarin we ons nu bevinden? De tijd zal het zeggen! We hebben het een en ander alvast voor je uitgezocht, we zouden zeggen: maak je koffer gereed, boek je vakantie en haal de tijd in die je verloren bent geraakt.

Wat is er straks weer mogelijk?

Vanaf aanstaande vrijdag is het weer mogelijk om tot 01:00 's nachts de horeca te bezoeken, te gaan naar een nachtclubs en discotheken. Helaas blijft het coronatoegangsbewijs nog wel gelden wat betekend dat je genezen, gevaccineerd of getest moet zijn. Wel zal de anderhalvemeterregel, mondkapjesplicht en vaste zitplaatsen komen te vervallen, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is.

Veel landen van oranje naar geel

Om even terug te komen op de titel van deze blog "Wanneer weer op vakantie?", wellicht sneller dan we paar weken hadden kunnen bedenken. Vele landen zullen binnenkort weer van kleurcode oranje naar geel veranderen. Dit houdt in dat er straks ook weer zorgeloos gereisd kan worden buiten Europa. Vanaf woensdagochtend wordt het reisadvies losgekoppeld van de coronasituatie. Naar verluidt zou het hier gaan om zo'n 30 populaire bestemming die veranderen van oranje naar geel.

Oude reisadvies hersteld

Na twee jaar crisistijd wordt het oude reisadvies vanaf woensdag weer hersteld. De afschrikkende kleurcodes zullen dan weer gebruikt worden voor het geen waar ze al voor gebruikt werden, denk hierbij aan bijvoorbeeld oorlogen en natuurrampen. Of het reisadvies voor velen ook echt daadwerkelijk doorslaggevend is geweest lijken we niet uit de cijfers terug te kunnen zien. In het begin was er veel begrip voor het advies, maar naar mate de crisis zich maar aan bleef houden, zagen we toch wel dat er steeds meer en meer mensen / organisaties zich niet aan het geldende reisadvies hielden.

Leuke vakantie bestemming?

Wellicht ben je nu al op volle toeren aan het zoeken naar een leuke vakantie bestemming voor dit jaar. Zoek dan niet langer! Vandaag nemen we je mee naar de drie sterren camping Porto Sole in Vrsar. Vrsar ligt in de regio Istrië in het land Kroatië. Een fantastische luxe camping voor jong en oud met vele activiteiten en een goed klimaat.

Een zwembad aan zee

De camping beschikt over een heerlijk zwembad pal gelegen naast de Adriatische zee. Het zwembad opent altijd rond de eerste van mei en beschikt over verhuur van ligstoelen en parasols. Ook is er catering aanwezig voor een hapje of drankje. Ook worden er regelmatig gezellige events gehouden in het zwembad, denk aan bijvoorbeeld waterpolo of disco zwemmen.

Het stadje Vrsar bruist!

Als de avond valt, zou je je ook kunnen verplaatsen naar het naast gelegen dorpje Vrsar. In dit dorpje vind je een rijk assortiment aan goede maar ook goedkope restaurants. Ook zijn er in het dorp veel toeristenshops te vinden waar je leuke geschenken en souvenirs kunt halen. Ook zal er tijdens de zomerperiode vissersfeesten plaats vinden, waar je allerlei soorten vis kunt kopen, proeven en eten onder het genot van een heerlijk pilsje met fantastische live muziek.

Corona maatregelen Kroatie

Helaas ontkomen we er niet aan, corona! Ook in Kroatië gelden er op dit moment nog beperkende maatregelen. De meeste maatregelen die in Kroatië gelden, gelden ook in Nederland. Wat opmerkelijk is, is dat Kroatië niet vraagt om een QR-code om toegang te verschaffen tot bijvoorbeeld de horeca. Wil je alle maatregelen even teruglezen die van invloed zijn bij een bezoek aan camping Porto Sole? Lees dan hier alle maatregelen.