Bekijk alle blogs

21/05/2022

#bouw en constructie

Vacature: Aan de slag als Junior Constructeur!


Wij bevinden ons nu in bijzondere tijden! Waar normaliter de werkloosheid hoger lag dan het aanbod qua banen, is dit nu andersom! Zo is te merken dat het gebrek aan personeel vrijwel alle sectoren raakt. Het leek ons een goed idee om een artikel te schrijven over het werken bij een ingenieursbureau. In dit artikel gaan wij het uitgebreid hebben over de rollen van een constructeur. Wat doe je bijvoorbeeld zoal binnen deze functie en wat wordt precies van je verwacht. Ben je wellicht op zoek naar een nieuwe uitdaging als junior of senior constructeur en woonachtig in de omgeving van ons kantoor in de binnenstad van Amsterdam? Lees dan snel verder!

Wat is een constructeur?

Een constructeur is iemand die zich voornamelijk bezighoudt met het ontwerpen en berekenen van constructies. Voorbeelden van deze constructies zijn woningen, wooncomplexen, bedrijfspanden of winkels. Omdat de bebouwbare ruimte in binnenstedelijke gebieden steeds kleiner wordt, kiezen opdrachtgevers er steeds vaker voor om op of onder een bestaand gebouw te bouwen. Een constructeur kan in deze situatie onderzoeken wat de technische mogelijkheden zijn om aanpassingen en toevoegingen aan het bestaande gebouw te doen.

Waar een goede constructeur aan moet voldoen?

Om als constructeur aan de slag te gaan bij een ingenieursbureau, zul je goed moeten kijken naar de competenties die door het ingenieursbureau worden gevraagd. Zo zal van je worden verwacht dat je beschikt over een diploma in Bouwkunde of Civiele Techniek op HBO of universitair niveau. Ook zal de milieubewuste constructeur met focus op het verkleinen van de CO2 impact een goede toevoeging zijn. Gezien de impact die de bouwsector op de huidige klimaatproblemen heeft, is dat een goede ontwikkeling voor een constructeur én het ingenieursbureau. Bovendien is een goede constructeur een echte teamplayer. Zo voer je als constructeur dagelijks overleg met onder andere de architect, aannemer, bouwpartners en natuurlijk je eigen collega’s. Herken jij je in deze functie omschrijving? Lees dan snel verder!

Aan de slag als Junior Constructeur in Amsterdam

Wil je direct aan de slag als Junior Constructeur en woon je in de buurt van ons kantoor in de binnenstad van Amsterdam? Dan is de vacature Junior Constructeur bij NAP Ingenieurs wellicht iets voor jou! Je komt terecht in een jong en fris team van ingenieurs. Het ingenieursbureau is gevestigd aan de Herengracht in hartje Amsterdam. Je taken zullen voornamelijk bestaan uit het ontwerpen en uitwerken van bouwkundige constructies in beton, staal en bio-based materialen zoals hout. Daarnaast ben je natuurlijk een vertegenwoordiger van het bureau.

Bekijk hier de vacature Junior Constructeur

Senior Constructeur

Heb je al ervaring bij een ander ingenieursbureau, maar ben je enthousiast geworden over een baan bij NAP ingenieurs? Naast de vacature van Junior Constructeur biedt dit bureau ook de kans om aan de slag te gaan als Senior Constructeur. In deze functie zit jij aan de ontwerptafel met andere bouwteamleden. Zo houd jij je bezig met het ontwerpen en uitwerken van bouwkundige constructies en denk je ook mee met andere disciplines over raakvlakken met de constructie. Dit doe je zowel zelfstandig en in samenwerking met een intern projectteam. Wil je graag meer informatie over de vacature Senior Constructeur? Bekijk dan de onderstaande vacature.

Bekijk hier de vacature Senior Constructeur